< Tillbaka till regioner

Region Skåne

I region Skåne erbjuder vi neuropsykiatrisk utredning för vuxna och barn. I Helsingborg erbjuder vi utöver neuropsykiatrisk utredning även medicinsk och psykologisk behandling.

Helsingborg

För vuxna och barn

På uppdrag av Region Skåne erbjuder vi neuropsykiatrisk utredning samt medicinsk och psykologisk behandling för barn, ungdomar och vuxna.
För att söka till mottagningen i Helsingborg behöver du fylla i och skicka in en egenremiss alternativt få en remiss till oss från din vårdgivare, enligt Region Skånes remissregler. Relevanta journalkopior skall bifogas t.ex. om du har utfört en utredning eller har haft annan kontakt med psykiatrin eller habiliteringen.

Remiss/Egenremiss skickas till (obs! egenremisser tas ej emot via e-post)
Cereb AB
Södergatan 11D, våning 4
252 18 Helsingborg

Vuxna
Egenremiss för utredning
Egenremiss för behandling

Barn
Egenremiss för utredning
Egenremiss för behandling


Telefon
: 042-499 24 40 (mån-fre 08:00-15:00)
E-postadress: helsingborg@cereb.se
1177 – Vårdgivarguiden
Cereb Helsingborg – 1177 Vårdguiden

 

Malmö

För vuxna och barn

På vår mottagning i Malmö erbjuder vi regionfinansierad neuropsykiatrisk utredning för barn, ungdomar och vuxna. För att söka för regionfinansierad utredning behöver du en remiss från regionfinansierad psykiatri eller habilitering.

Från och med 20/3 2023 erbjuder Cereb i Malmö även privatfinansierad utredning för vuxna. Då bekostar du utredningen själv och behöver ingen remiss. Kontakta oss direkt för mer information – du når oss enklast på telefonnumret nedan.

Telefon: 042-499 24 40 (mån-fre 08:00-15:00)
E-postadress: malmo@cereb.se

Kristianstad

För barn och ungdomar

På vår mottagning i Kristianstad erbjuder vi regionfinansierad neuropsykiatrisk utredning för barn och ungdomar. För att söka hit behöver du en remiss från regionfinansierad psykiatri eller habilitering.

Telefon: 042-499 24 40 (mån-fre 08:00-15:00)
E-postadress: kristianstad@cereb.se

Öppenvårdspsykiatri för vuxna

Vuxna kan också söka till vår systermottagning INM. INM drivs på uppdrag av region Skåne och består av två öppenvårdspsykiatriska mottagningar i centrala Malmö och Limhamn-Bunkeflo.

Sök till INM

  • Regionfinansierad utredning
    För regionfinansierad neuropsykiatrisk utredning gäller patientavgift för vuxna, 350 SEK för läkarbesök och 150 SEK för psykologbesök. För barn är besöken kostnadsfria.
  • Privatfinansierad utredning
    För privatfinansierad utredning gäller för första läkarbesök 2500 SEK, och för vidare full utredning 32500 SEK. För privatfinansierad neuropsykiatrisk utredning gäller att du eller ditt barn först behöver en läkarbedömning för att veta om utredning är rätt vård.