Psykologisk behandling – KBT

Individuell terapi – KBT

Vi erbjuder psykologisk behandling hos någon av våra erfarna psykologer. Vi arbetar främst med KBT, kognitiv beteendeterapi. Här ligger fokus på att försöka få förståelse för sin problematik samt att försöka ändra på de beteenden som gör att problem uppkommer och vidmakthålls. Vi behandlar främst personer med neuropsykiatrisk problematik. Du är välkommen att kontakta oss för att anmäla ditt intresse.

Internetbehandling

Cereb erbjuder privatbetalande patienter internetbaserad KBT-behandling (så kallad iKBT). iKBT är en självhjälpsbehandling där du som patient följer ett behandlingsprogram vid webben istället för att du träffas på plats med din psykolog.

Behandlingsprogrammen som vi använder på Cereb är välbeprövade i forskning har visat sig ge lika god effekt som en traditionell KBT-behandling. Eftersom du genomför arbetet vid din dator så kan du anpassa tiderna efter din vardag och dina behov. Du kan också genomgå behandling trots att du bor långt bort från vår mottagning.

Vi erbjuder internetbehandling för följande typer av problematik:

  •  Oro och ångest
  •  Nedstämdhet
  •  Stress
  •  Sömnproblem

Är du intresserad av  internetbaserad KBT-behandling (iKBT), fyll i anmälningsformuläret här.

Gruppbehandlingar

Vi erbjuder från och med hösten 2017 gruppbehandlingar för dig som har en neuropsykiatrisk diagnos. Information om vilka gruppbehandlingar och när de startar kommer efter sommaren.

Pegasus-kurs

Flera gånger om året arrangerar vi utbildning i grupp för personer med ADHD och deras anhöriga. Under åtta träffar ges kunskap om ADHD utifrån olika aspekter. Information blandas med diskussion och utbildningen brukar vara ett uppskattat första steg efter man fått en ADHD-diagnos.

Nästa kurs startar mars 2018