Cereb bedömer polisaspiranter och sökande till Försvarsmakten med ADHD

Du som vill ansöka till polisutbildningen eller Försvarsmakten och har diagnostiserats med ADHD behöver skicka ett särskilt läkarintyg till Plikt- och prövningsverket.

Cereb i Stockholm erbjuder en särskild bedömning med psykiater och psykolog som är skräddarsydd för dig som behöver detta intyg.

Bedömningspaketet följer de regler och riktlinjer som Plikt- och prövningsverket tagit fram för Polismyndigheten och Försvarsmakten. Läs gärna mer om regelverket här:

https://polisen.se/jobb-och-utbildning/bli-polis/antagningskrav/forklaring-av-antagningskrav-till-polisutbildningen/

Intygsförfarande vid NPF (forsvarsmakten.se)

Som sökande betalar du själv intyget, som utfärdas efter en genomgång av din tidigare utredning, dina vårdkontakter och en ny bedömning enligt Plikt- och prövningsverkets krav. Du får först ett kostnadsfritt bedömningssamtal med sjuksköterska för att avgöra om det är lämpligt att gå vidare med omprövande utredning. Därefter bokas du för läkarbesök som kostar 2500 kr. Om du går vidare med bedömningsprocessen kostar det ytterligare 13500kr.

Just nu har vi korta väntetider på vår mottagning i Stockholm. Vill du veta mer eller vill boka en tid – kontakta oss på 08-505 314 60.

Varmt välkommen till oss!